Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

TRTE IN VINO – ZAKLADI PRIMORSKE 2017

datum: 20.06.2017

V torek, 20. junija je v Hotelu Perla v Novi Gorici potekal tradicionalni posvet TRTE IN VINO – ZAKLADI PRIMORSKE 2017, ki ga že tradicionalno vsako leto v mesecu juniju organizira Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica. S Posvetom, ki je namenjen srečanju vinarjev, strokovnjakov in ljubiteljev primorskih vin, želimo prispevati k širitvi znanja in izmenjavi izkušenj med vinarji ter dvigu prepoznavnosti vinorodne dežele Primorske, njenih vinarjev in njenih vin.

Goste, ki so se posveta udeležili v velikem številu, so z uvodnimi govori pozdravili direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Nova Gorica Branimir Radikon, državna sekretarka Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cveto Zupančič, Vinska kraljica Slovenije Maja Žibert, podžupan Mestne občine Nova Gorica Marko Tribušon ter predstavnik Deželne kmečke zveze Erik Masten.

Tema letošnjega srečanja je bilo ekološko vinogradništvo in vinarstvo v Sloveniji. Na to temo sta predstavili referate strokovnjakinji iz našega zavoda, Mojca Mavrič Štrukelj, specialistka za vinogradništvo ter Tamara Rusjan, specialistka za vinarstvo. Sledila sta še referata Valterja Mlečnika, vinogradnika in vinarja iz Ekološke kmetije Mlečnik na temo »Moj pogled na ekološko pridelavo grozdja«. »Aromatične sorte v družbi refoška« pa je predstavil glavni enolog Vinakoper d.o.o., Boštjan Zidar. Sledila je degustacija vin pod vodstvom Tamare Rusjan ter pokušina vin v sodelovanju s sommelierji.

Zahvaljujemo se vinarjem VINORODNE DEŽELE PRIMORSKE, zamejskim vinarjem, Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije, Mestni občini Nova Gorica ter Občini Miren - Kostanjevica, ki so prireditev omogočili.

Veselimo se ponovnega srečanja prihodnje leto.

IMG_8463 (002).JPGIMG_8447 (002).JPGIMG_8456 (002).JPGIMG_8471 (002).JPGIMG_8475 (002).JPGIMG_8451.JPGIMG_8491.JPGIMG_8495.JPGIMG_8485.JPGIMG_8508.JPGIMG_8545.JPGIMG_8496.JPGIMG_8546 (002).JPG