Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

rast

Rast je pot do cilja

začne

Tu se vse začne

prihodnost

Zremo v prihodnost

lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Organizirali smo osnovni tečaj o predelavi mleka

datum: 15.02.2018

V Zgornjem Vrsniku smo organizirali osnovni tečaj o predelavi mleka v sir in fermentirane mlečne izdelke. Slušatelji so bili predvsem živinorejci Idrijsko Cerkljanske regije, ki se ukvarjajo z mlečno proizvodnjo.

Pridelovalcem smo na delavnici predstavili, kako velik pomen ima mikrobiološka kakovost mleka v tehnologiji sira in fermentioranih mlečnih izdelkov.

Udeleženci so osvojili osnove predelave mleka v enostavne mlečne izdelke.  Skupaj smo namreč izdelali mladi sir in se naučili tehnologije izdelave čvrstih in  tekočih jogurtov.

Delavnica je potekala v torek, 6. februarja 2018 v Gasilskem domu v Spodnjem Vrsniku. Vodila jo je naša sodelavka Mateja Kavčič Korenjak, vodja laboratorija za mleko na Kmetijsko gozdarskem zavodu Nova Gorica.

 

Prikaz izdelovanja mladih sirov delavnica Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica.jpgPrikaz izdelovanja mladih sirov delavnica Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica 3.jpgPrikaz izdelovanja mladih sirov delavnica Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica 2.jpgPrikaz izdelovanja mladih sirov delavnica Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica 1.jpgPrikaz izdelovanja mladih sirov delavnica Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica 4.jpgPrikaz izdelovanja mladih sirov delavnica Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica 5.jpgPrikaz izdelovanja mladih sirov delavnica Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica 6.jpgPrikaz izdelovanja mladih sirov delavnica Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica 7.jpg