Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

V Ilirski Bistrici, Pivki in Košani smo prikazali spomladanska opravila v sadovnjaku

datum: 13.04.2018

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica je bil uspešen na razpisu LAS med Snežnikom in Nanosom za sofinanciranje operacij v okviru Strategije lokalnega razvoja in sicer kot partner v projektu Užitni in čutni parki. Projekt je namenjen kvalitetnejšemu življenju prebivalcev, medgeneracijskemu izobraževanju v smeri samooskrbe in trajnostnega razvoja podeželja na področju občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.

V sklopu projekta smo izvedli tri delavnice, kjer smo prikazali spomladanska opravila v sadovnjaku. Prikaze smo izvedli v šolskih sadovnjakin v Ilirski Bistrici, Pivki in Košani. Sadovnjake ob teh osnovnih šolah smo  leta 2015 posadili v projektu Jabolko za nasmeh. Sadike, ki jih je osnovnim šolam podarila naša drevesnica, so zrasle in »zahtevajo« oskrbo. Irena Vrhovnik in Danijela Volk  sta  v sadovnjakih praktično prikazali potrebna spomladanska opravila, od obrezovanja do gnojenja. Delavnic so se poleg učencev in njihovih učiteljev ter mentorjev udeležili tudi ostali zainteresirani – sadjarji, vrtičkarji, pa tudi taki, ki šele razmišljajo o svojem vrtu ali sadovnjaku.

Prikaz rezi sadnega drevja v sadovnjaku OŠ Antona Žnideršiča v Ilirski Bistrici..jpgdelavnica »Spomladanska opravila v sadovnjaku« v Košani.jpgIrena Vrhovnik pri spomladanskih opravilih v  šolskem sadovnjaku OŠ Pivka..jpg