Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

rast

Rast je pot do cilja

začne

Tu se vse začne

prihodnost

Zremo v prihodnost

lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Dobra letina še ne pomeni dobrega vina

datum: 05.10.2018

Te dni se končuje trgatev v naših vinogradih. Letnik nas je obdaroval kot že dolgo ne s količinsko in kakovostno bogatim grozdjem. Zdaj pa se delo in skrb prenašata v kleti, da to dobro grozdje predelamo v odlična vina.

Kot vsak letnik ima tudi letošnji svoje posebnosti in pasti. Prav pri dobrih letnikih namreč opažamo večkrat napake in bolezni v mladih vinih zaradi zmotnega prepričanja, da dobro vino nastane kar samo od sebe.

Za lažje delovanje v praksi smo pripravili prispevek na temo "Kisline in kislost grozdja, mošta in vina" s katerim želimo spomniti in obrazložiti nekaj osnov pri procesu alkoholnega vrenja. Kisline in kislost vina sta namreč odločilnega pomena za okus, kakovost in zdravstveno stanje vina.