Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Odlok o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka v proizvodnji vina

datum: 22.03.2021

V Uradnem listu RS št. 40/2021 je bil objavljen Odlok o finančnem nadomestilu zaradi izpada dohodka v proizvodnji vina zaradi drugega vala epidemije Covid - 19.

Odlok si lahko ogledate na: https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021040.pdfb .
V veljavo stopi v torek 23. 3. 2021.

Vlagatelji naj bodo še posebej pozorni na:

  1. Vinarji, ki so iz lastnega grozdja pridelali vsaj 4000 litrov vina letnika 2020 in izpolnjujejo pogoje za pridobitev nadomestila, ne oddajajo vloge za pridobitev nadomestila!!! AKTRP jim bo izdala informativne odločbe o dodelitvi finančnega nadomestila najpozneje v 30 dneh od uveljavitve odloka.
     
  2. Vinogradniki, ki so pridelali vsaj 5.300 kg grozdja letnika 2020 in so to grozdje (ali del) oddali kleti, s katero imajo sklenjeno pogodbo o trajnem poslovnem sodelovanju za oddajo grozdja (vsaj 2-letno), pa morajo za pridobitev nadomestila na AKTRP oddati vlogo najpozneje do 31. marca 202! !! Vloga se nahaja v prilogi odloka, obvezno pa ji je priložiti tudi kopijo pogodbe s kletjo.
     
  3. Eden od pogojev za pridobitev nadomestila je tudi ta, da mora imeti upravičenec na dan uveljavitve odloka poravnane zapadle davčne obveznosti in druge denarne nedavčne obveznosti v skladu z zakonom, ki ureja finančno upravo, v višini, ki presega 50 eurov.

Obveznosti do FURS-a morajo biti poravnane najpozneje v ponedeljek 22.3., v kolikor te presegajo višino 50 eur, vlagatelji pa nameravajo uveljavljati finančno nadomestilo po tem odloku.

 

Več informacij dobite na spletni strani:

https://www.gov.si/zbirke/storitve/uveljavljanje-financnega-nadomestila-zaradi-izpada-dohodka-v-proizvodnji-vina-zaradi-drugega-vala-epidemije-covid-19/