Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

dopolnilne

Dopolnilna dejavnost na kmetiji

velika potencialna možnost, ki ni dovolj izkoriščena

Naši strokovnjaki

  • Srečko Horvat

    koordinator svetovalk za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti

    t: 05 731 28 53

    m: 031 666 143

    e:

  • Zdenka Benčan

    svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti

    t: 05 720 04 35

    e:

  • Linda Kogoj

    svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti

    t: 05 305 41 36

    m: 041 720 561

    e:

  • Nataša Leban

    svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti

    t: 05 388 42 82

    m: 031 323 185

    e:

  • Mirjam Furlan

    svetovalka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti

    t: 05 714 18 95

    e:

Dopolnilne dejavnosti

Dopolnilna dejavnost na kmetiji je dejavnost, ki omogoča boljšo rabo proizvodnih zmogljivosti in delovnih moči kmetije ter pridobivanje dodatnega dohodka na kmetiji.

Novice

11. ocenjevanje salam in klobas Vrabče 2018 slika1

10. april 2018

V Vrabčah smo organizirali že 11. ocenjevanje salam in klobas

Na že tradicionalnem, 11. ocenjevanju salam in klobas smo podelili 49 priznanj, od tega 12 zlatih, 21 srebrnih in 16 bronastih. Veseli smo visoke udeležbe predelovalcev...

več >

Znanje kot ključni dejavnik razvoja kmetijstva - Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

30. marec 2018

Napoved prihajajočih dogodkov

Prvi aprilski teden bo pester saj smo za vas pripravili kar nekaj izobraževanj, delavnic in dogodkov. Naslednji teden bo dobra priložnost, da se seznanite kako uspešno...

več >

ocenjevanje salam in klobas Vrabče 2018

29. marec 2018

11. ocenjevanje salam in klobas Vrabče 2018

Vabimo vas na 11. OCENJEVANJE SALAM IN KLOBAS - Vrabče 2018, ki bo v četrtek 5. aprila 2018. Vzorce in prijave zbiramo v sredo 4. aprila 2018 do 15.00 ure na Izpostavi...

več >

Strokovna vsebina

Rubrika je namenjena objavi strokovnih predavanj in prispevkov, navodil in nasvetov pri predelavi kmetijskih pridelkov v okviru dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.
 

kako-do-dobrega-zganja-foto

Kako do dobrega žganja - predavanje

Pridobivanje žganja je ena od pomembnih panog pri predelavi sadja in drugih kmetijskih pridelkov, pri čemer je potrebno posvetiti veliko pozornosti vsem postopkom v predelavi, od priprave sadja, mletja, fermentacije, do destilacije in zorenja žganja. Z novimi spoznanji in pravilnimi postopki ob uporabi vedno boljše opreme, predvsem kotlov za žganjekuho, se lahko poveča izkoristek alkohola in kakovost žganja se izboljša.

Kako do dobrega žganja.ppt

foto-trosarine-za-zganje

Trošarina za žganja po novem zakonu o trošarinah

V Uradnem listu RS št. 47/2016 z dne 1.7.2016 je bil objavljen nov zakon o trošarinah, kateri določa plačevanje trošarine od piva, vina, drugih fermentiranih pijač in etilnega alkohola. Po novem zakonu ni za male proizvajalce žganja več pavšalnega plačila trošarine na prijavljen kotel za žganjekuho, pač pa se trošarino obračuna glede na proizvedeno količino žganja. Novi zakon je usklajen z Direktivo Sveta 92/83 EGS in ne dopušča razlik med proizvodnjo za lastne potrebe in za tržne namene.

Trošarina na alkoholne pijače po novem.ppt

Izobraževanja in dogodki

Ni aktualnih dogodkov.