Vabilo na delavnico
datum: 04.11.2019
Vabilo na delavnico
DOMAČA PREDELAVA SADJA V SOK, KIS IN SUHO SADJE
v sredo, 6. novembra 2019 od 9.00 do 13.00 ure,
na Turistični kmetiji Ivankotovi, Prem 65, 6255 Prem.
V uvodnem delu bo specialist za sadjarstvo in predelavo sadja, g. Martin Mavsar, univ.dipl.inž.agr. predstavil tehnologijo predelave sadja v sok in kis, koordinatorka za kmečko družino in dopolnilne dejavnosti, ga. Tatjana Kmetič Škof, univ.dipl.inž.agr. pa tehnologijo sušenja sadja. V nadaljevanju si bomo pogledali praktični prikaz, kjer vas bomo seznanili s postopki pranja, mletja, stiskanja, pasteriziranja in polnjenja v steklenice. Prav tako bomo predstavili postopke sušenja sadja.
Zaradi lažje izvedbe so potrebne prijave do vključno ponedeljka, 4.11.2019 pri
Mirjam Furlan, 05 71 41 895, ali pri
Srečku Horvatu 031 666 143, .
Delavnica se izvaja v okviru javnega kmetijskega svetovanja, v sodelovanju s strokovnjaki KGZS - Zavod Novo mesto in je brezplačna.
Vljudno vabljeni!