Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica 60 Foto M. Prešeren

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

upravna stavba v Novi Gorici - sedež Zavoda
 

Slika IMG_1747

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

upravna stavba v Biljah

Slika Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica l. 1956 malo pred vselitvijo

Tako je bilo leta 1956

Izjava o dostopnosti

Izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto https://www.kmetijskizavod-ng.si/ za katerega skrbi Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica.

Opis dostopnih vsebin:

 • Spletna stran ima razumljivo in konsistentno strukturo in navigacijo. Povezave na strani so prepoznavne.
 • Spletno stran je mogoče upravljati s tipkovnico.
 • Omogočeno je opremljanje slik in priponk.
 • Omogočena je uporaba različnih ravni naslovov in vlog posameznih sklopov.

Stopnja skladnosti

Spletno mesto https://www.kmetijskizavod-ng.si/ je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Kjer je mogoče, so obrazci (vloge) izdelani v polni elektronski obliki. Obrazci, ki niso v elektronski obliki, so praviloma narejeni v formatu Adobe pdf za izpolnjevanje in formatu Word.

Pri pisanju besedil pazimo na razumljiva in enostavna besedila. Izjema so besedila pravnih predpisov, ki jih črpamo iz drugih virov.

Portal vsebuje tudi namenski vtičnik "Dostopnost".
Slabovidnim je na voljo možnost izbiranja:

 1. barvnih shem:
  • bel tekst na črni podlagi
  • rumen tekst na modri podlagi
  • zelen tekst na črni podlagi
 2. povečanja pisave za več stopenj,
 3. rumene povezave.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij. 

Nedostopne vsebine:

 • Na nekaterih mestih je barvni kontrast neustrezen (premajhen). Razlog za to je celotna grafična podoba digitalnih vsebin spletišča. Ob prvi večji prenovi tega spletišča bo poskrbljeno tudi za omogočanje ustreznih barvnih kontrastov. Trenutno je omogočena možnost izbire kontrasta preko namenskega vtičnika »Dostopnost.«
 • Nekateri elementi nimajo vpisanega optimalnega alternativnega opisa. Vpisovanje alternativnega opisa za nazaj bi predstavljalo nesorazmerno breme, saj se večina objav nanaša na aktualno dogajanje, ki je že preteklo in ne bi imelo sorazmerne uporabne vrednosti za uporabnika. Novejši elementi imajo vpisan alternativni opis.
 • Nekatere multimedijske vsebine niso dostopne (manjkajo npr. podnapisi video vsebin). Za multimedijske vsebine posnete pred 23. 9. 2020 ureditev ni obvezna.
 • Skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa.
 • Arhivski dokumenti in vsebine, ki se nahajajo na arhivski pod domeni in so bile umeščene na staro spletno stran v zadnjih 22 letih niso urejene iz razloga nesorazmernega bremena (6. člen Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA)). Organ nesorazmerno breme ocenjuje s tem, da bi za organ nastale znatne finančne posledice, saj je obseg vsebine zelo velik.
 •  Nekatere vsebine niso urejene iz razloga nesorazmernega bremena (6. člen Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA)). Zavod nesorazmerno breme ocenjuje s tem, da bi za zavod nastale znatne finančne posledice, saj je obseg vsebine zelo velik. Poleg tega pa je večina vsebine takšne, da se spreminja in bi bilo težko zagotavljati ažurnost prevodov.
 • Struktura tabel in naslovov ni vedno optimalna. Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki ga organ ocenjuje s kadrovskim in finančnim bremenom, ki bi ga optimizirane zahtevalo.
 • Nekateri dokumenti niso dostopni. Razlog je v nesorazmernem bremenu, ki ga organ ocenjuje s kadrovskim in finančnim bremenom, ki bi ga optimizirane zahtevalo.

Priprava izjave o dostopnosti

Datum objave Izjave o dostopnosti: 26. 4. 2023, na podlagi samoocene.
Zadnja posodobitev Izjave o dostopnosti: 17. 5. 2023

Povratne in kontaktne informacije

Če nam želite karkoli sporočiti ali pa vas zanima karkoli o dostopnih / nedostopnih vsebinah, nam lahko pišete na info@go.kgzs.si ali nas pokličete na (05) 33 51 200.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana
T: 01 555 58 48
E: gp.irsid@gov.si