VABILO na usposabljanje: Dobre higienske prakse
datum: 21.01.2025
Usposabljanje je brezplačno namenjeno vsem nosilcem živilske dejavnosti za obnovitev znanja o dobri higienski in proizvodni praksi. Vsem udeležencem bo po elektronski pošti izdano potrdilo o udeležbi.
- Usmeritev dobre higienske in proizvodne prakse – pridelava in prodaja živil.
Udeleženci predavanja bodo dobili vpogled v ključne korake za zagotavljanje varnosti živil v fazi pridelavi in prodaji primarnih kmetijskih pridelkov.
Predavatelj: Srečko Horvat, koordinator za dopolnilne dejavnosti na kmetijah
- Usmeritve dobre higienske in proizvodne prakse – živilski obrat.
Predavanje ponuja celovit vpogled v pomembnost higiene v živilskem obratu ter opozarja na ključne vidike, ki jih morajo upoštevati za zagotavljanje varnih in kakovostnih proizvodov.
Predavateljica: dr. Karmen Bizjak Bat, vodja oddelka projektne enote
- Usmeritve dobre higienske in proizvodne prakse – vinarstvo.
Predstavljen bo postopek pridobitve inuporabe Smernice dobre higienske prakse za predelavo grozdja v vino.
Predavateljica: Maja Koren Ivančič, specialistkaza vinogradništvo in vinarstvo
Usposabljanje bo v četrtek, 30.1.2025 ob 16:00 uri preko zoom aplikacije, trajalo predvidoma dve šolski uri.