Varstvo solate v zavarovanih prostorih
datum: 11.03.2025
Pri pridelavi solate v zavarovanih prostorih moramo biti pozorni na ustrezno zračenje. V tekočem tednu zaradi pogostih padavin obstaja verjetnost pojava sive plesni na solati. Pridelovalcem svetujemo, da opravijo preventivno zatiranje bolezni z registriranimi fungicidnimi pripravki.
FFS | Akt. snov | Odmerek | EKO | Nev. za | Prepov. upor. |
---|---|---|---|---|---|
Bacillus amyloliquefaciens subsp. plantarum sev D747 (25%) |
| DA | NE | NE | |
Bacillus amyloliquefaciens (prej subtilis) sev QST 713 (1,4%) |
| DA | NE | NE | |
ciprodinil (37,5%),fludioksonil (25%) |
| NE | NE | NE | |
izofetamid (40%) |
| NE | NE | NE |
Pred uporabo sredstev pozorno preberite navodila in dosledno upoštevajte opozorila za varovanje okolja! Bodite pozorni na karenco pripravka!