VABLJENI NA SPLETNO IZOBRAŽEVANJE PREDELAVE MLEKA
datum: 03.11.2025
Z namenom pridobivanja novih znanj s področja tehnologije mlečnih izdelkov in pravilnega označevanja vas vabimo, da se udeležite spletnega izobraževanja, ki bo v PONEDELJEK, 10. novembra 2025 ob 10.00 uri, preko aplikacije Zoom.
Predavali bosta:
Sara Ketiš Glažar, specialistka za higieno mleka in sirarstvo s KGZS Zavoda Ptuj
Mateja Kavčič Korenjak, strokovna sodelavka, vodja kakovosti s KGZS zavoda Nova Gorica.
Na spletnem izobraževanju bomo spregovorili o:
• Napakah jogurtov: vzroki, preprečevanje in izboljšave kakovosti.
• Možnostih izdelave mlečnih izdelkov brez laktoze: tehnološki postopki in posebnosti fermentacije.
• Označevanju mlečnih izdelkov: pravilno poimenovanje glede na zakonodajo.
• Starter kulturah v predelavi mleka: vloga mikroorganizmov v predelavi in nabor starter kultur za različne tipe jogurtov.
• Nabor proizvodov Sacco in Caglificio Clerici za predelavo mleka. Izobraževanje je namenjeno pridelovalcem in predelovalcem mleka, svetovalcem ter vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje o kakovosti in varnosti mlečnih izdelkov.
Prijava:
Za udeležbo je potrebna registracija na povezavi :
https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_4cgV3JUlSNqg9-CNln_Wuw
Po registraciji boste prejeli povezavo do Webinarja. Udeležba na izobraževanju je brezplačna. Vabimo vas, da se nam pridružite!
KGZS-Zavod GO
Srečko Horvat



                






	






