Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

rast

Rast je pot do cilja

začne

Tu se vse začne

prihodnost

Zremo v prihodnost

lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Zakon o interventnih ukrepih na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane - ukrepi na področju fitofarmacevtskih sredstev

datum: 25.03.2020

Državni zbor je sprejel Zakon o interventnih ukrepih na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane – ukrepi na področju fitofarmacevtskih sredstev: izkaznice, naprave za nanašanje

(1) Zaradi preprečitve širjenja virusne okužbe se podaljša veljavnost izkaznic o opravljenem usposabljanju za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi, katerih veljavnost se izteče v času epidemije, do 30. dne po izvedbi prvega nadaljnjega usposabljanja, izvedenega po prenehanju ukrepov v skladu s 4. členom tega zakona.

 

(2) Zaradi preprečitve širjenja virusne okužbe se dovoli uporabo naprav za nanašanje fitofarmacevtskih sredstev, katerim poteče rok za izvedbo rednega pregleda v času epidemije, do 30. dne po izvedbi prvega rednega pregleda naprav po prenehanju ukrepov v skladu s 4. členom tega zakona.

 

(3) Datumi usposabljanj za ravnanje s fitofarmacevtskimi sredstvi in datumi rednih pregledov naprav za nanašanje fitofarmacevtskih sredstev se objavijo na spletni strani Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.