Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Dodatne aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023

datum: 04.08.2023

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica sodeluje skupaj s preostalimi sedmimi kmetijsko gozdarskimi zavodi v Sloveniji, Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije, Univerzo v Mariboru - Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede, Zvezo društev ekoloških kmetov Slovenije in Čebelarsko zvezo Slovenije, v okviru izvedbe javnega naročila, pri izvajanju aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023. Aktivnosti so financirane iz Programa porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v obdobju 2021–2023 in so za udeležence brezplačne.

Od junija do oktobra 2023 bodo potekale aktivnosti, katerih cilj je povečati število kmetijskih gospodarstev, ki kmetujejo po pravilih ekološkega kmetovanja  in povečati obseg kmetijskih zemljišč v uporabi vključenih v preusmerjanje in v ekološko kmetovanje.

Vsem v projektu načrtovanim aktivnostim je skupen cilj posredovanje znanja o ekološkem kmetovanju potencialnim kmetijam, ki vidijo svojo priložnost v ekološkem kmetovanju, da bi se lažje odločili za preusmeritev v ekološko kmetovanje, njihova večja in boljša informiranost in usposobljenost o ekološkem kmetovanju ter hitrejši in učinkovitejši prenos znanja na področju ekološkega kmetovanja.

Vabimo vas, da spremljate spletno stran

https://www.kgzs.si/aktivnosti-za-pospesevanje-razvoja-ekoloskega-kmetovanja-v-letu-2023

in izkoristite priložnost, ki vam je ponujena ter pridobite čim več znanj in informacij, ki vam bodo v pomoč za lažjo odločitev za preusmeritev v ekološko kmetovanje.

Za dodatne informacije lahko pokličete tudi  na vašo izpostavo kmetijske svetovalne službe ali na tel.št. 05/ 388 42 81.

logo k objavi 4.8.2023