Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

rast

Rast je pot do cilja

začne

Tu se vse začne

prihodnost

Zremo v prihodnost

lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Jesenska opravila v zelenjavnem vrtu

datum: 10.09.2018

Vljudno vas vabimo na delavnico z naslovom "Jesenska opravila v zelenjavnem vrtu", ki bo v petek, 14. septembra 2018 ob 12. uri na Osnovni šoli Miroslava Vilharja v Postojni, Trg padlih borcev 1a.

Jeseni predvsem pobiramo pridelke, Jana Bolčič, svetovalka specialistka za vrtnarstvo pa nam bo predstavila še druga jesenska opravila v vrtu. Kaj lahko še posejemo in posadimo, kako gnojimo in pripravimo tla? Glede na njene bogate strokovne izkušnje jo boste lahko tudi marsikaj povprašali.

 

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica je bil uspešen na razpisu LAS med Snežnikom in Nanosom za  sofinanciranje operacij v okviru Strategije lokalnega razvoja in sicer kot partner v projektu Užitni in čutni parki. Projekt je namenjen kvalitetnejšemu življenju prebivalcev, medgeneracijskemu izobraževanju v smeri samooskrbe in trajnostnega razvoja podeželja na področju občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.

Projekt predvideva tudi serijo praktičnih delavnic in predavanj v smeri načrtovanja in vzdrževanja raznih nasadov, ki jih bo izvedel KGZ Nova Gorica. Ker je projekt neprofiten, je tudi ta delavnica za udeležence brezplačna.


Vljudno vabljeni!

 

LAS med Snežnikom in Nanosom logo