Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Slika svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

Slika tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

Slika načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

Slika rast

Rast je pot do cilja

Slika začne

Tu se vse začne

Slika prihodnost

Zremo v prihodnost

Slika lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

VABLJENI NA 2. GREGORJEV SEJEM 2022

datum: 18.03.2022

Na Gregorjevem sejmu, ki bo letos potekal ta petek, 18. marca in soboto 19. marca, se bosta predstavila tudi Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica in drevesnica Bilje. Obiščite nas na naši stojnici!

Gregorjevo, ki po ljudskem izročilu napoveduje pomlad, bo Turistično društvo Nova Gorica skupaj z Mestno občino Nova Gorica ponovno obeležilo z dvodnevnim dogajanjem v obliki Gregorjevega sejma, ki bo potekalo dva dni – v petek 18. marca in v soboto 19. marca.

V petkovem programu je predvideno spuščanje »gregorčkov« v atriju Goriške knjižnice Franceta Bevka in otroški program s koncertom skupine Malibu na Bevkovem trgu. Gregorčke so izdelali otroci enot Vrtca Nova Gorica.

V soboto 19.marca pa bo od 9.30 ure naprej na Bevkovem trgu potekal Gregorjev sejem z letošnjo tematiko »Od semen, sadik in kmetijskih pridelkov do kulinaričnih dobrot«. Na sejmu se bo predstavilo 50 razstavljavcev iz vse Slovenije. Med njimi bo tudi Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica z drevesnico Bilje, ki bo predstavila cepitev, obrezovanje drevja in raznolike sadike sadnega drevja. Na sejmu se bo predstavilo tudi devet turističnih kmetij iz širše Goriške, pet turističnih društev, oljkarji iz slovenske Istre, kmetija iz Umaga, čebelar s Krasa in mnogi drugi. Med 10.30 uro bodo potekala predavanja in predstavitve na temo sadjarstva, vrtnarstva in kulinarike, popoldne pa se bo zaključilo s kulturno-zabavnim programom – nastop folklorne skupine Kal nad Kanalom, skupine Špadni fantje in plesne skupine Pro Dance. Vsi lepo vabljeni v čim večjem številu. Se vidimo na sejmu!

Gregorjev sejem NG 2022-page-001