Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

svetujemo

Svetujemo, pomagamo, rešujemo

tradicija

Tradicija, znanje, kakovost

načrtujemo

Načrtujemo skupno prihodnost

rast

Rast je pot do cilja

začne

Tu se vse začne

prihodnost

Zremo v prihodnost

lokalno

Živimo globalno, uživajmo lokalno

Načrtovanje zelenjavnega in sadnega vrta - vabljeni na delavnico

datum: 25.05.2018

Vljudno vas vabimo na delavnico z naslovom »Načrtovanje zelenjavnega in sadnega vrta«, ki bo v sredo, 30. maja 2018 ob 18. uri na kmetiji Žakelj na Slavinjah 13A pri Hruševju. Na kaj morate biti pozorni, ko načrtujete ureditev zelenjavnega ali sadnega vrta, vamo bosta predstavili naši sodelavki Jana Bolčič, svetovalka specialistka za vrtnarstvo in Irena Vrhovnik, svetovalka specialistka za sadjarstvo.

Glede na njune bogate strokovne izkušnje ju boste lahko tudi marsikaj povprašali. Na kmetiji na Slavinjah, kjer bo vrt urejen tudi za učne namene, bo predstavljen tudi idejni načrt ureditve vrta kot učnega in čutnega parka.  

 

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica  je bil uspešen na razpisu LAS med Snežnikom in Nanosom za  sofinanciranje operacij v okviru Strategije lokalnega razvoja in sicer kot partner v projektu Užitni in čutni parki. Projekt je namenjen kvalitetnejšemu življenju prebivalcev, medgeneracijskemu izobraževanju v smeri samooskrbe in trajnostnega razvoja podeželja na področju občin Postojna, Pivka in Ilirska Bistrica.

Projekt predvideva tudi serijo praktičnih delavnic in predavanj v smeri načrtovanja in vzdrževanja raznih nasadov, ki jih bo izvedel KGZ Nova Gorica. Ker je projekt neprofiten,  je tudi ta delavnica za udeležence brezplačna.

 

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica  vas vljudno vabi na

delavnico z naslovom

 

 »Načrtovanje zelenjavnega in sadnega vrta«

 

 ki bo v sredo, 30. maja 2018 ob 18. uri  na kmetiji Žakelj na Slavinjah 13A pri Hruševju.

 

Vljudno vabljeni!

Vabilo Slavinje delavnica KGZ.docx