Starter kulture za sire
Nudimo vam širok nabor mezofilnih in termofilnih starter kultur za proizvodnjo različnih tipov sirov.
Vrste starter kultur
ST046 | Vsebuje Streptoccocus thermophillus. Uporaba: Poltrdi siri, kačkavalj , Tolminc, Mozzarella, Cresenza, Stracchino, Primo sale... |
SH 096 | Vsebuje Streptoccocus thermophillus in Lactobacillus helveticus. Uporaba: Kmečki sir, kačkavalj, Emmental, Grana. Lahko tudi v proizvodnji Mozzarelle. |
MT 092FET | Vsebuje mešanico termofilnih in mezofilnih kultur: Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. diacetylactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. lactis, Lactobacillus helveticus in Leuconostoc spp. Uporaba: poltrdi siri z očesi, trdi siri z velikimi očesi npr. Emmental, Grojer, Grana, siri iz ovčjega mleka. |
MOT 082 DC | Vsebuje Lactococcus lactis ssp. Lactis, Streptoccocus thermophillus in Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus. Uporaba: mehki in poltrdi siri, siri iz ovčjega mleka, tradicionalna feta. |
MOS 062 D | Vsebuje Lactococcus lactis ssp. lactis, Streptoccocus thermophillus Uporaba: Cheddar, trdi in poltrdi siri z očesi, Fontina, Emmental, Maasdamer. Poleg tega je primerna za proizvodnjo svežih in mehkih sirov. |
MS 062 CM | Vsebuje Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. Diacetylactis, Streptoccocus thermophillus Uporaba: sveži, mehki, poltrdi siri, siri iz ovčjega mleka, Emmental, Maasdamer. |
YHL 092 F | Vsebuje: Streptococcus thermophilus in Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus debrueckii ssp. Lactis in Lactobacillus helveticus Uporaba: za zagotavljanje enovite in kontrolirane proizvodnje polltrdih in trdih sirov. |
Y 078 F | Vsebuje: Streptococcus thermophilus in Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus v uravnoteženi sestavi brez proizvodnje EPS za zagotavljanje enovite in kontrolirane proizvodnje okusnih, aromatičnih jogurtov z zelo hitro in močno acidifikacijo. Uporaba: proizvodnja čvrstih, tekočih jogurtov, svežih sirov, mehkih in trdih sirov. |
MW 030 R | Vsebuje Leuconostoc ssp, Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. Cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. Diacetylactis. Uporaba: kisla smetana, sveži in mehki siri, skuta/Quark, siri z zelišči, poltrdi siri z očesi npr. Tilsit. Lyofast MW 030 R zagotavlja hitro citratno fermentacijo. |
M 031 R | Vsebuje Leuconostoc ssp, Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. Cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. Diacetylactis. Uporaba: kisla smetana, sveži in mehki siri, skuta/Quark, siri z zelišči, poltrdi siri z očesi npr. Tilsit. Lyofast MW 030 R zagotavlja hitro citratno fermentacijo. |
PB 1 | Vsebuje: Propionibacterium freudenreichii. Shermanii. Uporaba: trdI sirI z velikimi očesi kot so Emmentaler in Švicarski tipi sirov. Lyofast PB 1 fermentira laktozo, iz laktata proizvaja ogljikov dioksid, propionsko in ocetno kislino. Lahko se ga uporablja v kombinaciji z drugimi Lyofast kulturami. |
LL1 | Vsebuje: Lactobacillus delbrueckii ssp. Lactis Uporaba: siri tipa ''pasta filata'' in trdi siri kot je Emmental. Lyofast LL1 daje nežno aromo in pospešuje rast propioni bakterij. |