Skoči na vsebino
Logo: I feel Slovenia

Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

Institute of agriculture and forestry Nova Gorica

Starter kulture za sire



Slika SIR RAZNO

Nudimo vam širok nabor mezofilnih in termofilnih starter kultur za proizvodnjo različnih tipov sirov.


 

Vrste starter kultur

ST046                                                     Vsebuje Streptoccocus thermophillus.
Uporaba: Poltrdi siri, kačkavalj , Tolminc, Mozzarella, Cresenza, Stracchino, Primo sale...
SH 096 Vsebuje  Streptoccocus thermophillus in Lactobacillus helveticus.
Uporaba: Kmečki sir, kačkavalj, Emmental, Grana. Lahko tudi v proizvodnji Mozzarelle.
MT 092FET          Vsebuje mešanico termofilnih in mezofilnih kultur: Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. diacetylactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. lactis, Lactobacillus helveticus in Leuconostoc spp.
Uporaba: poltrdi siri z očesi, trdi siri z velikimi očesi npr. Emmental,
Grojer, Grana, siri iz ovčjega mleka.
MOT 082 DC Vsebuje  Lactococcus lactis ssp. Lactis,  Streptoccocus thermophillus in Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus.
Uporaba: mehki in poltrdi siri, siri iz ovčjega mleka, tradicionalna feta.
MOS 062 D Vsebuje Lactococcus lactis ssp. lactisStreptoccocus thermophillus
Uporaba: Cheddar, trdi in poltrdi siri z očesi, Fontina, Emmental, Maasdamer. Poleg tega je primerna za proizvodnjo svežih in mehkih sirov.
MS 062 CM Vsebuje Lactococcus lactis ssp. LactisLactococcus lactis ssp. lactis biovar. Diacetylactis, Streptoccocus thermophillus
Uporaba: sveži, mehki, poltrdi siri,  siri iz ovčjega mleka, Emmental, Maasdamer.
YHL 092 F Vsebuje: Streptococcus thermophilus in Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus debrueckii ssp. Lactis in Lactobacillus helveticus
Uporaba: za zagotavljanje enovite in kontrolirane proizvodnje polltrdih in trdih sirov.
Y 078 F Vsebuje: Streptococcus thermophilus in Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus v uravnoteženi sestavi brez proizvodnje EPS za zagotavljanje enovite in kontrolirane proizvodnje okusnih, aromatičnih jogurtov z zelo hitro in močno acidifikacijo.
Uporaba: proizvodnja čvrstih, tekočih jogurtov, svežih sirov, mehkih in trdih sirov.
MW 030 R Vsebuje Leuconostoc ssp, Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. Cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. Diacetylactis.
Uporaba: kisla smetana, sveži in mehki siri, skuta/Quark, siri z zelišči, poltrdi siri z očesi npr. Tilsit. Lyofast MW 030 R zagotavlja hitro citratno fermentacijo.
M 031 R Vsebuje Leuconostoc ssp, Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. Cremoris, Lactococcus lactis ssp. lactis biovar. Diacetylactis.
Uporaba: kisla smetana, sveži in mehki siri, skuta/Quark, siri z zelišči, poltrdi siri z očesi npr. Tilsit. Lyofast MW 030 R zagotavlja hitro citratno fermentacijo.
PB 1 Vsebuje: Propionibacterium freudenreichii. Shermanii.
Uporaba:  trdI sirI z velikimi očesi kot so Emmentaler in Švicarski tipi sirov. Lyofast PB 1 fermentira laktozo, iz laktata proizvaja ogljikov dioksid, propionsko in ocetno kislino. Lahko se ga uporablja v kombinaciji z drugimi Lyofast kulturami.
LL1 Vsebuje: Lactobacillus delbrueckii ssp. Lactis
Uporaba: siri tipa ''pasta filata'' in trdi siri kot je Emmental.  Lyofast LL1 daje nežno aromo in pospešuje rast propioni bakterij.

 




Povpraševanje

Obračunano po veljavnem ceniku Pošte Slovenije