Zaščitne starter kulture
Nabor starter kultur za zaščito sira pred neželenimi mikroorganizmi, kot so: - plesni in kvasovke, ki so tipični kvarljivci, ki odrejajo rok trajanja fermentiranih mlečnih izdelkov, - zaščita sirov pred poznim napihovanjem, ki ga povzroča bakterija Clostridium tyrobutyricum.
LC4P1 | Vsebuje: Lactobacillus casei, ki inhibirajo butirično fermentacijo v sirih in rast sekundarne flore ali NSLAB v sirih |
LPRA | Vsebuje: Lactobacillus rhamnosus in Lactobacillus plantarum. Lyofast LPRA je zaščitna kultura, ki inhibira rast kvasovk in plesni. Uporablja se ga lahko v fermentiranih mlečnih izdelkih in sirih kot ne starter mlečnokislinske bakterije. Kultura proizvaja šibko kislost in aromo kot posledico citratne fermentacije. |
CNBAL | Vsebuje Carnobacterium ssp., ki proizvajajo bakteriocin. Lyofast CNBAL je zaščitna kultura, ki inhibira neželjene bakterije, kot je Listeria monocytogenes oziroma Listeria ssp. Kulturo se uporablja za površinsko obdelavo površine svežega, poltrdega in trdega sira. |